Rebecca Engeli

Ut på tur: flere fluer i ett smekk

 • Publisert: 20.06.2017, 22:28
 • Kategori: Trening
 • For det første: sykt dårlig blogging fra min side om dagen. Det er liksom bare om hva jeg gjør hver dag. Det er fordi det rett og slett er det som opptar tiden og oppmerksomheten min. Og jeg er jo glad for det... fordi det betyr at jeg koser meg. Men jeg skjønner at det ikke er spennende for andre! Men igjen så blogger jeg ikke for andre... selv om jeg faktisk gjerne vil ha lesere. Tricky dilemma det der. Jeg tror bare ikke at jeg har funnet min nisje ennå. Jeg følte det virkelig da jeg var på reise, men nå er det ikke det samme. Jeg håper vel og merke på at motivasjonen kommer igjen. Fordi jeg er egentlig glad i å dele, og i å skrive. Heldigvis skal jeg på tur til mandag! Så det blir utrolig bra.

  For det andre: jeg har kost meg skikkelig på døgnet mitt i Drammen. Jeg har endelig mitt eget rom igjen på konnerud og stortrives. Jeg er derimot på vei hjem igjen nå, men gleder meg til å vende nesen mot d-town (lol kleint) igjen på lørdag! Jeg savner hjemstedet mitt så utrolig mye hver gang jeg er på besøk, og spesielt når jeg får gå i gamle trakter. I dag ble det en god tur i skogen til blekktjern som ligger noen kilometer inn i skogen bak huset til moren min. Jeg er så takknemlig for å ha vokst opp på dette stedet med så mange turmuligheter og fine steder og tjern. Dette ble også dagens trening. Noe som er en av de beste treningsformene spør du meg. Kvalitetstid, trim, sol og kos på en og samme tid?!? Kan man be om stort mer?

 • Publisert: 20.06.2017, 22:28
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • Kom deg ut!

 • Publisert: 05.06.2017, 13:39
 • Kategori: Trening

 • I dag stod jeg opp til tidenes vær! Solen skinte endelig. Det hadde jeg ventet på nå siden jeg ble ferdig med eksamen. Derfor dro jeg rett ut på tur kort tid etter frokost. Jeg har virkelig fått tilbake treningsmotivasjonen nå, og det er så deilig. Det ble en time på sykkelsetet, og dermed en ganske god runde. Jeg har jo pleid å bare sykle et stykke, og så snu, fordi jeg ikke er kjent her. Men Johan fortalte meg om en runde som var rett i nærheten. Faktisk så var jeg rett ved det krysset jeg skulle ta til venstre i forrige gang og, men da visste jeg ikke at det var en runde. Haha. I dag derimot slo jeg til. Og det var både hardt og veldig deilig. Jeg endte faktisk opp med å kle av meg til det dere ser over her, fordi det var så varmt. Vet ikke helt hva jeg tenkte på da jeg tok på meg genser i denne sola i dag, haha. 

  Mmm, godt med vann! Flasken min er så morsom hehehe

  nå skal jeg legge meg liiiitt ut i sola før jeg skal prøve å pirke litt på bacheloren igjen. Det er deilig å føle at jeg har litt kontroll, da kan jeg ta meg tid til å nyte det fine været litt. Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at vi ikke er bortskjemte med sola. For å runde av vil jeg bare komme med en anbefaling til alle som trenger motivasjon; ta frem sykkelen! Det er så deilig å være i aktivitet, i tillegg til at det er så bra for deg. Dette gjelder spesielt når man trener ute. Fordi en hver trenger frisk luft også, uansett om du leser til eksamen, skriver bachelor eller bare er lat. Tro meg, du vil ikke angre på den lille løpeturen eller gåturen du går! Det trenger ikke ta all verdens av tid heller. Så en utfordring til deg der hjemme som leser dette; slutt  og ta på deg treningstøyet og kom deg ut. Med det runder jeg av her, hadebrs enn så lenge. 

 • Publisert: 05.06.2017, 13:39
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • Bare vann i en uke?

 • Publisert: 30.05.2017, 21:28
 • Kategori: Trening
 • For litt over en uke siden så jeg på en youtubefilm som forklarte hva som ville skje med kroppen din ved å kun drikke vann i en stund istedenfor andre drikker. Ikke at dette er 100% legit, men jeg tenkte at det ikke ville skade å prøve. Derfor har jeg nå i en uke kun drukket vann, og latt meg selv få en kopp kaffe om dagen. I tillegg drakk jeg jo også mer vann enn vanlig så klart, da det ble lettere og bedre for hver dag som gikk. Det har faktisk ikke vært en utfordring i det hele tatt! I tillegg har jeg fått mye ut av det. Så dette kommer jeg til å prøve å fortsette med så godt som mulig. Jeg skal ikke være like streng som det jeg har vært denne uken, men å drikke vann som tørstedrikke skal alltid være førstevalget mitt. 


  Så, hva føler jeg etter en ukes "vannrensing" av kroppen?

  • Jeg synes vann smaker mye bedre, og jeg har faktisk lyst på det istedenfor andre ting. Derfor drikker jeg også mer av det.
  • Jeg føler meg mindre oppblåst. Lenge har jeg slitt med magevondt uten å vite hva det kommer av. Men denne uken har faktisk vært den beste på lenge! 
  • Jeg orker mer! Ja, tro det eller ei. Det er ikke alltid sukker eller koffein som gjør at du presterer bedre i eksamenslesingen! 
  • Jeg har mindre søtsug. Noe som er helt utrolig!
  • Jeg føler meg rett og slett lettere innvendig. 
  • Treningslysten er så god som den kan bli.

   

  Og mye mer som jeg sikkert ikke klarer å sette ord på! Men som dere skjønner er det altså sykt mange gode bivirkninger av å bare drikke vann! Folk bruker jo en haug av penger og energi på å gå på "cleansing"-dietter som enten ikke funker, eller som i verste fall kan skade leverfunksjonen din. Alle bivirkningene jeg har nevnt kan også henge sammen med det at jeg faktisk har trent mer enn det jeg pleier da. Jeg har faktisk nesten doblet treningen min den siste uken i forhold til andre uker i det siste. Men like vel vil jeg tro (og håpe) at vanninntaket har spilt størst rolle. Som forøvring har vært stort denne uken. Vi snakker alt fra minst 3-6 liter, haha. Jeg vet det ikke er bra å drikke for mye vann heller. Men jeg leste at det ikke er noe farlig med denne mengden over en hel dag. Fra nå av vet jeg at jeg ikke lenger skal kjøpe brus, iskaffe eller iste på jobb og skolen bare fordi det er godt. Vann er jo minst like godt! Så får jeg heller spare det sukkerinntaket til helgen når jeg kanskje skal la meg ta en øl eller vin osv. Det skal nok ikke bli så vanskelig tenker jeg. Hehe. 

  Edit: Jeg får mange kommentarer som lurer på om jeg spiser mat i tillegg... og selvfølgelig spiser jeg mat?! Tror dere jeg er gal. Mat er viktig for en hver peson, uansett om du vil legge på deg eller gå ned i vekt. For min del drakk jeg bare vann, som i bare det som væske. Dette var ikke for å gå ned i vekt eller noe i den duren, men for å føle meg bedre på innsiden. Jeg spiste altså masse mat, godteri, is... Ja you name it. Jeg byttet altså bare ut sjokolademelk, melk, brus, juice og alle andre væsker mot vann og bittelitt kaffe. Så håper jeg at ingen prøver å bare drikke vann og klare seg uten mat. Kroppen din trenger næring. Dumme meg som trodde dette var en selvfølge! :) Kos og klem fra meg 

 • Publisert: 30.05.2017, 21:28
 • Kategori: Trening
 • 13 kommentarer
 • Hvordan trene uten medlemskap

 • Publisert: 15.05.2017, 13:48
 • Kategori: Trening
 • Er du en av dem som ikke tar deg råd, eller tid, til å trene på et treningssenter? Ja, for da er vi to! Jeg har nylig gitt meg på evo etter noen år på treningssenter, fordi jeg rett og slett synes det var morsommere å trene ute nå når det begynte å bli varmere og barere ute. Jeg har derimot en oppfattelse av at mange tror at det blir en dårligere økt ved å bare trene ute, og uten apparater. Vel, der tar du grundig fei. Det handler nemlig om å bruke det du har, i tillegg til noen fler repetisjoner som oftest. Jeg kan like vel forstå at det fremdeles er vanskelig for noen, kanskje på grunn av mangel på kunnskap eller kreativitet. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips til deg som jeg selv følger. Jeg har nemlig ikke trent ordentlig på treningsstudio på noen måneder, men har absolutt ikke blitt mindre trent av den grunn.  Løpetur

  Først og fremst er det den gode gamle løpeturen. Dette i seg selv er jo en veldig god form for kondisjonstrening. Men for å gjøre det ekstra hardt kan du jo prøve å ha på deg en sekk med noen vannflasker/ekstra kilo i. Dette vil gjøre det tyngre. Ellers kan du gjøre som meg å sette deg noen mål for hver løpetur. Jeg prøver å løpe lenger i strekk for hver gang. Dette øker motivasjonen, i tillegg til at jeg klarer å presse meg mer for hver gang. I tillegg kan det være lurt å gi seg selv noen utfordringer underveis. Et eksempel er å måtte spurte opp hver eneste oppoverbakke du møter. 

  Trappeløp

  Trappeløp, eller trappeintervaller, er en genial form for trening. Her trener du ikke bare hjertet, men også rumpa og lårene dine skikkelig. Lag en runde av det og si selv hvor mange minutter du skal løpe opp og ned trappen før du tar deg en pause. Det som er med intervalltrening er at du skal løpe i samme tempo hver runde, derfor bør du også se sånn ca hvor mange ganger du løper opp og ned på de valgte minuttene. Selv pleier jeg å kjøre 2 minutter spurt opp og ned, før jeg tar 1 minutt pause. Dette tilsvarer omtrent 7 ganger opp+ned, men det vil komme an på hvilken trapp du løper i. 

   Processed with VSCO with a1 preset
  Å gå tur er jo også en veldig koselig form for aktivitet!

  Intervall med utfall

  En smoothie av trening, haha. Dette er en treningsform jeg nylig begynte å prøve, og jeg digger det. Jeg har en runde her i nærheten som jeg har pleid å løpe intervaller i. Men noen ganger i det siste har jeg tatt utfall i den ene motbakken. Jeg varmer opp først ved å løpe til dette stedet, som tilsier ca 10 minutter. Deretter starter jeg ved motbakken med utfall oppover, som vil for meg tilsi omtrent to minutter med kun utfall. Dette b-r-e-n-n-e-r i lårene, som er kjempedeilig. Når jeg kommer på toppen tar jeg to spensthopp for å få blod til bena igjen. Deretter løper jeg ferdig runden på ca 2 minutter. Dette vil ta rundt 4 minutter, før jeg tar 1 minutt pause før jeg starter på nytt. Her kommer det naturligvis an på formen hvor mange runder man gjennomfører. Første gang var det 3 runder, og den siste gangen ble det 4. Det høres kanskje ikke så mye ut, men tro meg... Det blir slitsomt. Neste gang skal jeg prøve 5 uten å kollapse. Haha.

  Bruk det du har som vekter

  Fyll en sekk med ved og ta knebøy. Løft benet opp på peisen og ta bulgarske utfall. Løft et bildekk og bruk dette som vekter. Du kan bruke omtrent alt du har til å trene på (nesten) samme måte som på et treningsstudio. Du trenger ikke de store, fancy apparatene. 


  YOGA

  Finn deg en yogabruker på yotube og følg det hun eller han viser. Da trenger du ikke å ha særlig kunnskap fra før av. Kjøp deg gjerne en yogamatte for dette, da det er det diggeste å gjøre yoga på... Naturligvis. Jeg tror mange glemmer at det å være litt fleksibel faktisk er veldig viktig i forhold til skadeforebygging osv. I tillegg er jo dette en super form for trening, som er perfekt å gjøre ute i solen. Du blir nok overrasket over hvor tungt det er også. Det er nemlig, i tillegg til utøying, en veldig bra form for styrketrening, og ofte da på hele kroppen. Dette er ikke noe du trenger en stor stue til en gang. Derfor kan alle gjennomføre dette i hjemmet sitt. Enten om du bor i en liten hybel, har et rom i et kollektiv eller om du så bor i et stort hus. 

   Processed with VSCO with a1 preset

 • Publisert: 15.05.2017, 13:48
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • Slutte å trene?

 • Publisert: 02.05.2017, 17:22
 • Kategori: Trening
 • Hallo dere, og hallo andre mai! I går var det som de fleste vet helt sinnsykt fint vær. Derfor klarte jeg rett og slett ikke sitte inne og jobbe med skole. Det som derimot fristet var å ligge ute i solen. Men jeg klarer jo ikke å bare ligge stille, så jeg tok da med treningsmatten ut og kjørte på med en skikkelig hard og deilig yogaøkt i solsteken! Det var det beste valget jeg har tatt på lenge, for herregud så digg det var. I tillegg slo jeg jo to fluer i ett smekk ved å både trene og tane litt.

  Jeg gjennomførte en økt som hovedsakelig går på ben og balanse, både styrke og fleksibilitet. Jeg har dessverre ikke bilder av øvelsene... men jeg tenkte derimot å lage en liten "yoga for nybegynnere"-video en gang snart. Jeg avsluttet det hele med planken for å få trent musklene i den midterste regionen også. Etter en sånn økt føler jeg meg alltid så fresh og avslappet. Det er så deilig å få løsnet opp stive muskler, samtidig som man trener styrke. Jeg har forelsket meg mer og mer i yoga etter at våren begynte å melde sin ankomst. Det vil si... Jeg har alltid likt det veldig godt, da det er en greit måte å opprettholde danseferdighetene og fleksibiliteten min på. Men det er har bare vokst enda mer på meg de siste månedene (jeg må jo telle med Nicaragua her). Så dette er nok en form for trening jeg skal fortsette med som et fast innslag i øktene mine hver uke. 

   Processed with VSCO with a5 preset
  Tidenes beste sportsbh fra Balance by Bikbok.

  Og over til overskriften; Nei så klart skal jeg ikke slutte. Det vil jeg aldri gjøre. Det jeg derimot har gjort er å si opp på evo. Og nei, jeg har faktisk ikke meldt meg inn i noe nytt. Det har seg slik at etter Nicaragua ble jeg så vandt til å trene ute at jeg nesten bare har gjort det siden jeg kom hjem. Siden 3. mars har jeg trent hele 5 (!!!!!) ganger inne på EVO, som tilsier at hver økt har kostet rundt 100 kr. Noe som blir alt for dyrt for meg i forhold til hva det er verdt. Derfor skal jeg prøve nå en stund å bare trene ute. I tillegg til yoga har jeg jo fått helt dilla på å løpe trappeintervaller og løpe i skog og mark! Derfor skal det nok ikke bli vanskelig å få gjennomført noen økter i uken til tross for at jeg faktisk har sluttet på et treningssenter. Dette gå jo i mot alt som er inn nå, men sånn er det. Jeg synes man alltid skal trene noe man synes er gøy, og når det å pumpe jern bare føltes ut som en må-ting og et ork... Ja da gidder jeg faktisk ikke det. 

  Det eneste problemet med denne nye treningsveien jeg skal gå er at jeg har pollenallergi. Noen dager går det bra, når det for eksempel ikke er skikkelig varmt, når det regner eller hvis det er tidlig på morgenen. I dag derimot er ikke en slik dag. I dag sliter jeg med å puste gjennom alle luftveier og har mandler så store som ananaser... Haha, tulla. De er store, men ikke så store. Det klør også skikkelig over alt. Ja, så derfor suger livet litt akkurat nå. Jeg kan nemlig ikke løpe når jeg har det sånn her! Jeg skal vel og merke prøve igjen i morgen tidlig. I dag blir det bare en gåtur og sånt, så får vi se hvordan det går.

  Hvordan liker du best å trene?

 • Publisert: 02.05.2017, 17:22
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • Fredagens økt

 • Publisert: 21.04.2017, 19:30
 • Kategori: Trening
 • Processed with VSCO with a5 preset
  Her om dagen fant jeg et nytt sted å ta trappeintervaller, som ligger bare en sykkeltur unna der jeg bor. Altså, man kan jo gjøre dette her rett utenfor huset også.. Men jeg synes det er litt mer motiverende med fine omgivelser. Da kommer jeg liksom i ordentlig treningsmodus, spesielt når omgivelsene er en idrettspark. Jeg synes faktisk det var så fint å slite meg ut her, og ikke minst gøy, at jeg kjørte på med økt nummer tre og intervalløkt nummer to denne uken i dag! Som oppvarming syklet jeg en runde på omtrent 15-20 minutter før jeg til slutt endte ved dette anlegget, og trappene under her.  Videre gjennomførte jeg en veldig bra økt, før jeg syklet en litt lenger vei hjem for å bare toppe svettefesten helt da. 
  Processed with VSCO with a5 preset

  Oppvarming på sykkel 20 min ca.

  Opp/ned trapp x 2 min (for meg ble det ca 7 ganger) Pause x 1 min. x 3.
  Pause på 3 minutter.

  Alt dette x 2

  Sykkeltur hjem. 
  Processed with VSCO with a5 preset
  Herregud for et bilde.

  Delvis på grunn av sol, og mye på grunn av en hard økt, så jeg altså slik ut etterpå. Ganske kjørt om jeg får si det selv. Jeg hadde egentlig tenkt til å gjennomføre en runde til, men jeg følte plutselig skikkelig på tidspresset ovenfor skole og alt annet jeg skulle rekke... Derfor tok jeg heller en litt lenger sykkeltur hjem for å føle at jeg i hvert fall hadde trent litt ekstra. Det var uansett absolutt hardt nok å gjennomføre dette to ganger, fordi man (jeg) kjenner virkelig melkesyra i lårene og at lungene brenner under hele økten. Akkurat slik det skal være, og det er så deilig. Nå derimot er jeg veldig klar for helg og treningsfri kjenner jeg. Jeg har gjennomført mine ukentlige faste økter, og sier meg veldig fornøyd med det. Treningsgleden kommer virkelig for fullt når det er så fint vær ute! 

 • Publisert: 21.04.2017, 19:30
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • Tips til en sunnere hverdag

 • Publisert: 19.04.2017, 15:14
 • Kategori: Trening
 • Hei dere! 

  I disse dager, kanskje spesielt etter påsken, kan jeg tenke meg at det er mange der ute som lengter etter en lettere, sunnere og sprekere hverdag. (ikke at en høytid skal være noe grunn, man skal alltid være sunn) Hvis du også er som meg og har hundre tusen milliarder baller i luften samtidig, så skjønner jeg at det kan bli vanskelig å få trent hver eneste dag! Det er heller ikke noe du trenger, tro meg. Jeg er absolutt ikke en erneringsspesialist eller en treningsekspert, men jeg vet hva som hjelper for meg... Og da kanskje for andre også. Derfor tenkte jeg å komme med noen enkle tips som kan hjelpe deg til å få en sunnere og sprekere hverdag.

   Processed with VSCO with a1 preset

  1: Bruk bena til jobb.

  Jeg vet at flere har en ganske lang vei til skole og jobb, men hvis du har muligheten synes jeg du bør enten gå eller sykle! Selv hadd jeg elsket å kunne gå til skolen min nå. Heldigvis er en av jobbene mine rett i nærheten. Men jeg syklet faktisk noen ganger til skolen min da jeg gikk på videregående, og den lå flere mil unna hjemmet mitt. 

  2: Gå til bussen.

  De fleste går vel kanskje til sitt nærmeste busstopp når de skal kjøre med bussen. Men jeg har faktisk hørt at noen bekjente tar buss til et annet busstopp, som egentlig ikke er så veldig langt unna, for å ta en annen buss videre. Vel her er mitt tips til dere som gjør det: Gå til den bussholdeplassen du egentlig skal ta buss fra. Håper dere skjønner hva jeg mener, haha. 

  3: Gå av bussen før.

  Kjører du buss til skolen eller jobben? For å få inn et par ekstra skritt i hverdagen kan du jo prøve å trykke på stoppknappen ett eller to stopp før, så blir du faktisk nødt til å gå resten!

  4: Ha med deg snacks.

  Ikke sjokolade... Men frukt, nøtter og lignende. At vi er sultne kan være en stor grunn til at vi kjøper den baconpølsa på narvesen, eller sjokoladen på kiwi, når vi venter på den alt for sene bussen eller kjæresten som skal hente oss. 

  5: Tren

  Rett og slett. Jaja, jeg skulle gi deg tips til en enklere hverdag. Men med trening følger dette. Sett deg selv et realistisk mål. Selv har jeg et mål om å trene minst tre ganger i uken (ved siden av andre aktiviteter). Dette fungere for meg, finn noe som fungerer for deg.

  6: Vær i aktivitet, selv på hviledagene.

  Selv om du ikke trener hver dag, så bør du alltid være litt i aktivitet. Selv på de så kalte hviledagene fra den harde treningen på helsestudioet. Personlig liker jeg å gå meg en tur hver dag. Dette trenger ikke å være så langt. En liten runde for å klarne tankene og samtidig få beveget seg. Gjerne ta med deg noen, så kan det jo bli en sosial greie i samme slengen.

  Stina og meg på nettopp en sånn tur!

  7: Gå til butikken

  Gjenta etter meg: Jeg skal ikke kjøre til butikken. Så enkelt, så greit.

  8: Velg trappene

  Har du et valg mellom rulletrapp/heis og vanlig trapp? Da bør du velge trappene. Jeg har dette som en regel når jeg er på ferie. Da går trening ofte litt i glemmeboksen, men da hjelper trappene litt på samvittigheten. 

  9: Drikk vann!

  ... Masse vann!

  10: Ikke småspis godteri

  "Nei serr?!" tenker du kanskje? Vel, det er ikke så åpenbart som du kanskje tror. Kostholdet ditt har faktisk veldig mye å si på hvordan kroppen din fungerer, hvordan du føler deg og så klart på en eventuell vektnedgang, og det gjelder også småspisingen. Selv tyr jeg så klart til sjokoladen noen ganger... Men det er absolutt ikke det beste! Hvis du er småsulten og fysen bør du heller faktisk spise et lite måltid. Ta deg et knekkebrød, en frukt eller en brødskive. Det metter mye lenger, får deg til å føle deg bedre innvendig, det er mye bedre for tennene (som oftest) og det er sunnere! Dette er vel spesielt aktuelt akkurat i disse post-påskedagene, men det gjelder absolutt ellers også... Men igjen; husk å kose deg en gang i blant. Det handler uansett om at vi skal ha det bra i hverdagen! 

  Håper noe av dette kan være til en inspirasjon! Jeg vet selv at jeg trenger å friske opp på noen av disse områdene. Og husk at det ikke alltid skal handle om å bli tynnere, eller utseende i det hele tatt, men om hvordan man føler seg. Jeg mener i hvert fall selv at en gulrot føles lettere og bedre ut inni meg enn en cheese fra mcd. 

 • Publisert: 19.04.2017, 15:14
 • Kategori: Trening
 • 2 kommentarer
 • Treningsturen fra helvete

 • Publisert: 12.04.2017, 12:35
 • Kategori: Trening
 • På mandag reiste jeg tidlig til Tønsberg for å trene med Maren. Vi hadde planlagt å gjennomføre en hard intervalløkt, lignende jeg pleier å kjøre når jeg trener alene. Da løper jeg ofte en runde på omtrent 2 minutter, før jeg tar en pause på 1 minutt. Dette er noe jeg synes fungerer. Vi valgte derimot plutselig heller å gjennomføre trappeløp-intervaller. Dette er noe jeg selv aldri gjør, og det samme gjelder Maren. Så vi visste vel egentlig ikke helt hva vi gikk til. Vi løp opp trappene til Slottsfjell, noe som viste seg å bli mye hardere enn hva vi trodde. Slik hadde vi planlagt det;

  1: Oppvarming

  2: Trappeløp x 3, pause på ett minutt. Dette ganger tre. Før vi tenkte at vi skulle klare enda en runde (lol?)

  3: Avkjøling / nedtrapping med gåtur hjem.


  Og slik ble det gjennomført:

  1: Oppvarming

  2: Vi løp opp en gang, og kjente at det ville absolutt holde med to ganger opp før pause.
       -  1 min pause
       - 2 x opp/ned
       - 1 min pause
       - 1/2 x opp før vi måtte stoppe og spytte og harke og faktisk bare legge oss ned. Blodsmaken kom og lungene var så vonde som aldri før. 

  3: Etter en lang pause gikk vi omsider hjem, litt fornøyde og litt nedfor fordi vi faktisk bare måtte kutte økten.


  //PS: Ikke kom med noe besserwisser-treningsguru-ting nå. Jeg orker ikke det. Vi trener alle forskjellig :)(:

  Jeg tror det var flere faktorer som spilte inn her. Vi er nemlig ikke i noe særlig dårlig form, da vi begge trener ofte, så jeg tror (og håper) at dette ikke var grunnen. Selv løper jeg også intervaller flere ganger i måneden, og noen ganger flere ganger i uken. Trappeintervaller derimot er ikke noe jeg pleier å gjøre, så det kan så klart ha hatt noe å gjøre med dette. Det var virkelig tungt. En annen grunn kan være pollen. Jeg er pollenallergisk og sliter med astmalignende anfall når jeg er i aktivitet ute på denne tiden av året, men så fælt som det var i går har jeg ikke merket siden jeg gikk på ungdomsskolen da vi hadde løpetester. Jeg kan også tenke meg at vinden hadde noe med saken å gjøre. Vi følte nesten at vi ikke fikk puste, fordi det rett og slett blåste så mye. Da får jo ikke kroppen tilstrekkelig med surstoff, noe som kan føre til melkesyre. Eller så kan det være at alt dette over er dårlige unnskyldninger og at jeg rett og slett ikke er i god nok form til å holde på slik jeg gjorde i går... Selv om jeg tror det må være en kombinasjon. Fordi jeg kan faktisk ikke forklare en gang hvor utrolig vondt det var i lungene i går. Jeg har heller aldri smakt på denne blodsmaken i munnen før i går, noe som beviser at det må ha vært en skikkelig hard økt. Jeg slet faktisk i hele går med å puste ordentlig.

  Jaja, uansett nær døde-opplevelse eller ikke, så må vi si oss veldig fornøyde! Til tross for at vi faktisk måtte bryte på slutten. Vi hadde aldri fått kjent blodsmak og sprengte lunger hvis det ikke hadde vært en god treningsøkt. Jeg skal absolutt fortsette å prøve meg på trappeintervaller, for tydeligvis er det ganske hardt, haha. Men neste gang skal jeg kanskje ikke kjøre på med 200% med en gang.  Det positive med denne treningen da det er at jeg fikk slitt meg ordentlig ut, i tillegg til at jeg fikk trene ute. Jeg er også veldig glad for at jeg kanskje har funnet enda en treningsform jeg bare digger mer og mer... Og da snakker jeg om intervaller altså, foreløpig er trappeintervaller en versting selv om jeg skal prøve igjen. 

  Har du noen gang hatt samme opplevelse av en treningsøkt?

 • Publisert: 12.04.2017, 12:35
 • Kategori: Trening
 • 2 kommentarer
 • Sandefjords sykeste utsikt

 • Publisert: 08.04.2017, 15:15
 • Kategori: Trening
 • I går ettermiddag kom plutselig Maren til meg. Det ble veldig spontant, men veldig hyggelig. Johan bestemte seg nemlig for å spise med noen kamerater, som er veldig koselig egentlig. Men da sendte jo jeg naturligvis melding til Maren og spurte om hun ville spise pizza med meg... Ja, jeg spiser pizza igjen... Og igjen i morgen til lunsj på jobb. Men før vi lagde pizzaen derimot måtte vi ut og nyte solen.

   Processed with VSCO with a1 preset

   Processed with VSCO with a1 preset
   Processed with VSCO with a1 preset

   Processed with VSCO with a1 preset

   Processed with VSCO with a1 preset

  Mellom Stina og Maren jobbet jeg nemlig med skole innendørs, og det samme gjorde Maren. Derfor følte vi virkelig for å bevege oss ute i det nydelige været! Det ble en ganske grei tur også. Vi gikk til Mokollen, som er en topp jeg pleier å enten gå til eller chille på her i Sandefjord. Her får du den sykeste panoramautsikten over Sandefjord. Det går an å kjøre til bakkestart, men vi bestemte oss for å gå hele veien. Da ble det på ca en time! Så det ble litt av en koselig og grei treningsøkt. Det er så digg å kunne være sosial og trene samtidig. Det vil si, en gåtur er ikke en skikkelig hard økt, men det er aktivitet! Vi koste oss veldig mye begge to, og følte at vi virkelig fortjente den pizzaen (og rødvinen, og brusen...) etterpå. 

  Akkurat nå derimot er jeg ikke helt i den samme aktiviteten. Jeg er nemlig på jobb, og dette er forhåndsskrevet.... Men jeg kan like vel tenke meg at jeg misunner alle som kan gå tur i finværet i dag også! Håper virkelig det holde ser litt pent nå, og så varmt. Da skal jeg være enda mer ute og nyte det. Det er så digg at det begynner sakte men sikkert å nærme seg sommer. Det gjør meg skikkelig glad!

  Nyt dagen og ha en fin en! Vi snakkes i kveld.

 • Publisert: 08.04.2017, 15:15
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • Ny treningsfavoritt?

 • Publisert: 28.03.2017, 17:03
 • Kategori: Trening
 • Ahh, solen skinner og det er bart på bakken. Perfekt for en trening ute!

   Processed with VSCO with a1 preset

  Etter humøret etter skolen i dag å dømme så det ikke lyst ut for dagens trening. Jeg var seriøst skikkelig stressa inni meg, og visste virkelig ikke hva jeg ville/burde prioritere. Til slutt sa jeg bare stopp til meg selv, og begynte å følge mine egne treningstips. (de finner du her). Jeg dro på meg treningstøyet mens tårene, forårsaket av stress og en skikkelig overload av følelser, fortsatt var i øyekroken. Etter veldig kort tid var jeg ute av døren og på vei på min første sykkeltur på veldig lenge.    

   Processed with VSCO with a1 preset
  Nå sitter jeg nok en gang hjemme, men jeg føler meg omtrent sånn som på bildet over. Altså mye bedre! Jeg har fortsatt en skikkelig stressa dag, men nå har jeg i det minste fått gjort noe av det jeg ville. Noen ganger må man bare bite tenna sammen og gjøre noe, om så man vil eller ikke. Noen dager er det vanskeligere enn andre, og noen dager går det rett og slett ikke. Det handler vel og merke om prioriteringer, og ikke minst en god balanse. Man må ikke trene hver dag, men jeg synes ikke man (jeg) skal ha en unnskyldning hver dag heller. En times tid på sykkelen var det jeg trengte i dag for å føle meg vel. Jeg syklet faktisk en del tidligere, men har lagt det fra meg av en eller annen grunn. Det er jo egentlig veldig deilig å sykle seg en tur! Kanskje dette blir en ny treningsfavoritt?

  Nå er jeg stolt og glad, og veldig klar på å gå videre på denne tirsdagen. Jeg tviler på at jeg rekker å være sosial i dag, men litt skolearbeid og en god middag skal jeg få til.  Da skal jeg si meg fornøyd med en dag som har vært veldig opp og ned. 

 • Publisert: 28.03.2017, 17:03
 • Kategori: Trening
 • 0 kommentarer
 • Dagens trening: Yoga

 • Publisert: 27.03.2017, 15:51
 • Kategori: Trening
 • PERFEKT FOR Å STARTE UKEN

  Jeg har hørt rykter om at det er veldig mange der ute som har fått for seg at yoga ikke er en særlig bra trening, for eksempel for å gå ned i vekt. Nå synes jeg det er en veldig dum grunn i seg selv til å trene, fordi trening skal handle mest om å føle seg bra og å gjøre noe man synes er gøy. Men det er ikke poenget nå... Poenget er at; Dere tar feil! Yoga er trening i aller høyeste grad, du må bare vite hvordan du skal gjøre det. 

  Det finnes mange forskjellige typer yoga, og du kan gjerne blande flere grener. Jeg er ingen ekspert selv, men har deltatt på noen kurs og har drevet med dans og uttøying i mange år. Derfor føler jeg at jeg har en liten anelse over hva som kan fungere, for meg selv vel og merke. Selv liker jeg veldig godt å blande yoga som går på styrken og samtidig meditere og tøye alle muskler. I Nicaragua deltok jeg på en yogatime på stranden som var noe lignende som det jeg selv gjør hjemme. Hvis du derimot er helt blank, noe som er forstålig, vil jeg anbefale å se på filmene til Boho Beautiful på youtube, og følge hennes økter. Noen av de som ligger ute brenner virkelig i musklene. Jeg ser ofte på filmene hennes selv hvis jeg står fast på hva jeg skal gjøre.

  I dag ble yogatimen flyttet fra stuegulvet til terassen i den deilige solen!

   Processed with VSCO with a1 preset

  Jeg gjennomførte en økt på omtrent en time, noe som var en helt grei start på uken. Når jeg gjør yoga liker jeg å høre på musikk som får meg i godt humør og som gjør meg rolig. Denne lista har en god blanding av sanger, men jeg anbefaler å lage en liste med sanger du liker selv. 

  Jeg avsluttet alt med ei litta fotoshoot, hehehe. Blogger vett, må alltid ta bilder av det jeg gjør. På bildene gjorde jeg vel og merke noen triks jeg ikke vanligvis gjør så ofte under yogaøktene, men de ser veldig kule ut på bilder da, haha. 

   Processed with VSCO with a1 preset
   Processed with VSCO with a1 preset

  Overraskende nok klarte jeg å stå mye lenger enn hva jeg trodde. Så litt stolt av meg selv er jeg. Tydeligvis har den ukentlig yogaen hjulpet (og styrketreningen da). Jeg elsker virkelig å drive med yoga. Etter at jeg sluttet på dansing for 2,5 år siden var liksom dette det nye jeg begynte med, fordi det var mye mer tilgjengelig og tidsbesparende enn å danse på en danseskole. Det er dessverre ikke helt det samme, og jeg har ingen drakter som passer til... Men det er et lite plaster på såret. Jeg planelegger å holde meg fleksibel hele livet, og da er jo yoga perfekt. 

  Har du prøvd yoga før? Hva synes du?

 • Publisert: 27.03.2017, 15:51
 • Kategori: Trening
 • 4 kommentarer
 • 10 litt uvanlige tips til treningsmotivasjon

 • Publisert: 23.03.2017, 17:58
 • Kategori: Trening
 • Jeg elsker egentlig å trene... egentlig... men i det siste, siden jeg kom hjem fra Nicaragua, så har motivasjonen ikke akkurat vært på det største. Jeg drar meg ofte ned til EVO fordi jeg føler jeg må bevege på denne skrotten. Når jeg først er der koser jeg meg masse, så ikke misforstå, men det er noe med det å faktisk glede seg til å trene. I dag var en sånn dag, men det var fordi jeg gjorde noe jeg synes er veldig gøy. Jeg regner med at kanskje fler føler det sånn til tider, derfor tenkte jeg å lage en liste over hva som kan hjelpe på motivasjonen!

  1: Tren noe du synes er gøy, hver gang du trener

  Hvis du satser på mye styrke er det jo veldig naturlig å trene en del av kroppen per økt, det er i hvert fall slik jeg gjør det. Selv elsker jeg å trene bein, og gleder meg til å gjøre dette hver gang. Dessverre er dette bare 1 av gjerne 3 økter i uken. Av den grunn synes jeg det er viktig å finne øvelser du digger for hver økt/kroppsdel. Jeg slet lenge med å motivere meg til å trene overkropp, helt til jeg fant en øvelse jeg virkelig likte. Nå gleder jeg meg (som oftest...) til å trene både underkropp og overkropp.

   Processed with VSCO with a1 preset

  I dag derimot fristet rett og slett ikke det å trene inne generelt! Derfor ble det ukens andre løpetur i dag. I dag derimot kjørte jeg på meg intervaller, noe som var sykt digg! I tillegg trenger man ikke da all verdens av tid for å få til en skikkelig økt. Som fører meg til neste punkt.

  2: Spar tid, tren intervaller

  Føler du ofte at tiden ikke strekker til, og at du derfor liksom ikke har tid til å trene? Da vil jeg anbefale å trene intervaller. Her må du igjen se på punkt nummer en, finn en intervalltype som passer for deg og som du liker. Personlig går det ofte i enten bakkeintervaller eller 2 minutter spurt, og 1 minutt pause. Noen vil kanskje si at ditt og datt ikke fungerer, men synes du det fungerer for deg? Da gjør du det sånn. Det viktigste er å føle seg bra etterpå, og at du faktisk har det gøy. Poenget med alt dette her er at en intervalløkt ofte ikke drar seg ut lenger enn maks en halv time, med mindre du trener mot et maraton eller noe slik. Jeg føler meg i hvert fall helt kjørt etter ca 30-40 minutter (inkludert oppvarming og avkjøling), haha. 

  3: Bare tren når du faktisk føler for det!

  Ja, du hørte meg. Det er nesten likt som punkt nummer 1. Men det viktigste med å få tilbake motivasjonen er å ikke tvinge seg selv til å trene... til en viss grad så klart. Det frister nesten alltid mer å chille i sofaen med popcorn enn å trene, men det er ikke alltid så lurt. Det jeg mener her er at du ikke skal hate det å faktisk komme deg på trening, da forbinder du fort trening med noe negativt. Og da blir det vanskelig å snu den tankegangen i hjernen din. 

  4: Kle på deg treningstøy!

  Oh yes! Med en gang du tenker "skulle jeg ha trent litt i dag da?", så tar du på treningstøyet ditt. Da blir dørstokkmila litt kortere!

  5: Ha noe å se frem til etter trening.

  Gjerne mat, hehe. Jeg vet i hvert fall at jeg alltid gleder meg til å være ferdig, og til å kunne spise igjen. I dag skal jeg til og med unne meg popcorn, til tross for at det er torsdag, og det har jeg gledet meg til helt siden jeg stod klar på trappen i stad!

   Processed with VSCO with a1 preset

  6: Ha på deg noe du føler deg fin i.

  Overfladisk? Kanskje. Men det ligger absolutt noe i det. Føler jeg meg fin og bra i det jeg har på, så vil jeg gjerne vise det frem også. Enten ved å løpe ute, eller ved å dra på treningssenteret. Selv elsker jeg genseren jeg har på meg på disse bildene, og tightsen klemmer liksom på alle de riktige stedene. Til slutt slenger jeg også på et av drikkebeltene mine, som er med å fremheve midja mi. Med dette føler jeg meg fin, og veldig klar for en hard økt. 

  7: Skaff deg drikkebelte!

  Skaff deg et nå. Med et drikkebelte blir det enklere å løpe/gå seg en tur uten å bli tørst, eller å holde en flaske i den ene hånden. Gjerne skaff deg en med litt god plass, så det er mulighet for å ha med mobil og ørepropper på turen. Etter jeg kjøpte meg et sånt har det blitt så mye enklere å komme meg ut. Det er praktisk, og ikke minst ser man veldig sporty ut! Dessuten er vann veldig viktig under trening, da du svetter ut mye av det vannet du har i kroppen fra før av. Så husk å ikke sløse... 
   Processed with VSCO with a1 preset

   Processed with VSCO with a1 preset.... sånn som jeg tydeligvis gjør for å få kule bilder.

  8: Nyt sola!

  Nå som våren er her er det endelig bart på bakken, og ypperlig for å gå til treningssenteret som oppvarming eller å løpe seg en tur. Jeg synes i hvert fall det er mye enklere å ta den løpeturen som ellers ligger så langt inne nå som jeg kan være ute og kjenne solen steke i panna. I dag droppet jeg EVO for å få være ute, fordi det rett og slett var mer motiverende. 

  9: Ha god tid!

  Noe jeg H.A.T.E.R er å ha dårlig tid til å trene. Ja så klart skal man rekke mange ting, jeg vet alt om det. Noen ganger er det så klart ok å stresse litt, og kanskje litt gøy å prøve å rekke en økt mellom slagene. Som oftest derimot er dette veldig demotiverende for meg. Jeg liker å ha god tid så jeg kan fullføre økten slik jeg vil, og ha tid til å ville trene mer. Dessverre er det alt for få ganger dette går, men det er i hvert fall et tips til hvordan du kan få mer motivasjon da; ikke stress, rett og slett.

  10: Skyt av deg selv!

  Oh yes da, vær stolt av at du har trent! Haha, uansett hvor teit dette høres ut så gir det mening, i hvert fall for meg. Jeg føler meg flink som trener, og når jeg er flink til noe... Ja da gidder ikke jeg å legge skjul på dette. Ved å trene har du nemlig muligheten til å sende en svette-snap til vennene dine etter dagens økt, det kunne du ikke gjort med mindre du trente først!

  Da håper jeg kanskje noen av disse, muligens litt uvanlige, tipsene hjelper deg tilbake til treningsmotivasjonen! Ha en fin økt, og flere flotte økter etter det. Go you!

 • Publisert: 23.03.2017, 17:58
 • Kategori: Trening
 • 1 kommentarer
 • Shake that avo

 • Publisert: 20.03.2017, 17:08
 • Kategori: Trening
 • Avokado, banan, vaniljeyoghurt og melk

   Processed with VSCO with a1 presetSå enkelt er det altså. Avoshaken fra Joe & The juice, som jeg elsker så utrolig høyt, kan nemlig lages hjemme. På Joe & The Juice lages denne drinken vel og merke med vaniljemelk, noe jeg ikke hadde tilgjengelig. Mon tro det er derfor den smaker litt annerledes? For det gjør den nemlig, men den er uansett veldig god! Den jeg lager hjemme smaker en del friskere, også er den litt mindre søt. Det kan ha noe med hvor mye jeg tar av hver ting å gjøre også da. For jeg måler ikke. Jeg vet bare at bananen setter veldig mye bitter smak hvis den ikke er helt moden, så pass på det. Det lærte jeg her om dagen nemlig, ikke særlig godt med besk shake for å si det slik. Vaniljemelk gadd jeg ikke bruke penger på, derfor kjører jeg på med min egen vri. En vri som var skikkelig enkel, og veldig god. Jeg slumper bare oppi. Det er bare å smake litt til!

  Dette er en grei blanding:

  Ca. en halv avokoado (eventuelt en hel avkoado, nam)  

   Ca. en halv banan

  Ca. 2 ss vaniljeyoghurt

  Ca. en del melk (Aner ikke, bare prøv deg frem)

  Og slik gjør du: Mix alt sammen. Så enkelt, og så greit.
   

  Dette er noe jeg har begynt å drikke for eksempel etter trening. Et glass inneholder veldig mye bra som kroppen mest sannsynlig trenger påfyll av etter en økt. Både karbohydrater, fiber og så klart litt fett. Vi trenger det, selv om mange ser ut til å droppe både det ene og det andre i dieten sin! Dessuten smaker den skikkelig godt og friskt, noe som absolutt ikke er et minus.

   Processed with VSCO with a1 presetSkål a dere! Hilsen meg som kom hjem fra trening og drakk denne... og som ennå ikke har dusjet, haha. Det må jeg faktisk nå! Vi snakkes. 

 • Publisert: 20.03.2017, 17:08
 • Kategori: Trening
 • 4 kommentarer
 • hits