Rebecca Engeli

Økonomitips til studenten!

 • Publisert: 15.08.2017, 12:38
 • Kategori: Tips og triks
 • Hei dere! Rundt denne tiden starter skolen for veldig mange. Jeg vet at grunnskolen i år hadde den tidligste oppstartsdatoen på veldig lenge. Men jeg har også mange venner som studerer som starter allerede denne uken. Og for dere som begynner å studere nå er det jo mest sannsynlig fadderuke, som er en rimelig kul uke med masse gøy og festligheter. Selv har vi en studiestartfestival hvert år, som også starter denne uken. Selv starter ikke skolen for meg før 28, men jeg føler like vel at hverdagen kommer smygende på. Og med hverdag kommer ansvar nok en gang høyt på prioriteringslista. Ansvar på forskjellig plan, som for eksempel jobb, lesing, man må stå opp tidlig... og man må være økonomisk.

  Økonomi er noe som en hver student bør ha litt styring på, fordi vi får ikke all verdens av støtte og må ofte betale dyre summer for å bo et sted i nærheten av skolen vi går på. Noen studenter har heller ikke jobb, og må derfor klare seg på lønningene fra det de tjente i sommerferien. Selv jobber jeg ved siden av, noe som gjør at jeg selvsagt har litt friere økonomi. Men det har ikke alltid vært sånn. Før jeg flyttet sammen med Johan bodde jeg i en veldig dyr leilighet i Tønsberg. Heldigvis fikk jeg hjelp av mamma og pappa med noen kroner i måneden, men etter de pengene kom inn hadde jeg fremdeles en normal høy husleie på omtrent 5000 kr. Derfor måtte jeg også passe på hva jeg disponerte pengene til. Jeg har heldigvis alltid vært veldig flink med penger. Jeg har helt siden jeg var liten blitt fortalt at det alltid er lurt å ha litt penger til overs, i tilfelle jeg en gang ønsker meg eller trenger noe! Men alle er jo ikke som meg, hehe dessverre!! Derfor tenkte jeg at det nå rundt studiestart kunne være smart å gi bort noen av mine enkle tips til en bedre økonomi som student! 

   Processed with VSCO with s1 preset

  1. Før et personlig regnskap
   Dette kan du enkelt sette opp på Exel. Mitt eget regnskap inneholder første alle inntekter jeg har i løpet av en måned (lønn, stipend osv), i tillegg til det jeg hadde igjen på brukskonto fra forrige måned. Dette blir altså "det jeg starter med", videre fortsetter jeg med hva jeg bruker penger på. En kolonne for "regninger", en for "Transport", "Mat", "Annet" (som vil si shopping) og en for hva jeg sparer i løpet av en måned. Dette trekker jeg da fra "det jeg starter med" eller det man har på konto på startdatoen da. Jeg har laget en mal som dere kan laste ned HER. Det jeg pleier å gjøre i tillegg er å skrive opp ved siden av tallene hva jeg har kjøpt, dette gjør at jeg får litt bedre oversikt. 
  2. Ha en egen regningskonto
   Dette har jeg seff selv, og den brukes flittig. Her blir alle regningene mine trukket fra. Og hver gang jeg får inn penger på brukskonto, enten fra stipend eller lønn eller what not, så setter jeg inn ekstra penger her. Det gjør at jeg alltid ligger litt foran utgiftene, som gir meg en generelt større økonomisk frihet på brukskontoen. En måned får man kanskje ikke inn så mye penger (for eksempel i JULI UTEN STIPEND), og da kommer de ekstra pengene på denne kontoen sykt godt med.  Processed with VSCO with s1 preset
  3. Ligg alltid foran utgiftene
   Dette sa jeg jo litt om i punktet over. Men det er noe i det. Jeg ligger alltid noen måneder frem på husleia, bare sånn i tilfelle. Når jeg for eksempel plutselig støter på problemet med økonomien til julegaver (haha) i desember, så er det null stress! Fordi jeg betaler jo bare regningene med de tusenlappene på regningskontoen... og i januar kan jeg jo fylle den opp igjen med storstipendet! Noe som fører til neste punkt:
  4. SPAR STORSTIPENDET
   Hvert halvår får vi studenter et stort stipend til skolestart. Dette skal så klart gå til innkjøp av skoleting... Men noe annet som kan være lurt å bruke noe av dette til, mtp at du ikke bruker 20k på bøker, er å legge inn kanskje en eller to måneder med regninger på den kontoen jeg skrev om for to punkter siden. Da ligger du godt foran, og har dermed litt mer frihet senere i høst. Jeg har for eksempel spart faktisk 17k(!!!) av dette fordelt på forskjellige kontoer, hvor BSU og regningskonto er to av dem. Så et tips inni et annet tips er: Fyll opp litt av BSU-kontoen med dette stipendet. 
  5. Ha et matbudsjett
   Er det noe man legger merke til når man flytter ut så er det hvor mye penger det kan gå på mat. Og jeg sier kan fordi det ikke alltid må bli så dyrt. Hvis man ikke har et budsjett (eller fører regnskap) kan matforbruket bli høyt. Plutselig er alle pengene borte, også skjønner du ikke hvorfor? Men så er det fordi du handler det du får lyst på på kiwi hver dag. Sett derfor opp et budsjett. Vær realistisk, men også vær streng. Jeg hadde selv 1500 som budsjett da jeg bodde alene, og da levde jeg godt fordi jeg var forsiktig med hva jeg kjøpte. Men det kommer jeg tilbake til i et annet punkt. 
  6. Tenk over hvor du handler mat
   Ganske åpenbart kanskje... Men dessverre er det mange som går til meny fordi det er nærmere, selv om osten og melka koster flere kroner mer. Der og da føles det kanskje greit... Men over all er det faktisk sykt stor forskjell. Handle derfor på kiwi eller rema1000. Disse er desidert billigst. 
  7. Frys ned brødet
   Nok et åpenbart punkt muligens. Men dessverre ikke for alle! Dette gjør at brødet holder lenger, og derfor kaster du ikke gammelt brød som har ligget på benken lenge. Til og med når vi er to stykker som spiser brød fryser vi det ned. Og apropos brød! Det er faktisk skikkelig stor forskjell på prisene. Det billigste er naturligvis kneipp, men et annet alternativ er "Hverdagsgrovt" fra Kiwi til 17 kr. Bare hyggelig.
  8. Aldri gå i kredittfella 
   Uansett hvor mye det frister, så frister det forhåpentligvis mer å kunne bruke pengene du tjener inn på koselige cafebesøk eller en ny genser istedenfor å betale ned kredittgjelda di i det stipendet kommer inn. Kredittkort er skummelt. Det ene fører til det andre, og vips så kan jeg se deg på neste sesong av luksusfellen. Så klart kan man alltid si "Ja men jeg betaler det jo inn før rentene kommer bla bla bla...", men hvis du må dette hver gang du får lønn blir det jo bare en evig runde. Hva med å heller kjøpe det du ønsker deg så syyyykt mye når du endelig får lønn, og ikke bruke penger du egentlig ikke har ennå. Og har du allerede gått i kredittfella? Ja, da vil jeg anbefale å komme deg ut av den evige runddansen. 
  9. Kjør kollektivt
   Hyklersk som jeg er eier jeg jo en bil selv, men det er fordi jeg nå har en leilighet som tillater det økonomisk. Da jeg bodde alene i Tønsberg hadde jeg ikke sjans til dette. Eller, jeg kunne jo sikkert klart meg. Men det er desidert best å satse på månedskort på bussen og å gå dit du skal ellers. I Vestfold koster månedskort for ung-voksen 450 kr. Dette er betalt etter en uke med busskjøring. Og seff betaler du dette med regningskontoen din ;) Da føles det nesten ut som det er gratis.
  10. Ikke bruk opp sparekontoen din, og spar opp penger på den
   Og husk å spare på den også. Min sparekonto har ALDRI vært tom. Og det er fordi hver gang jeg bruker litt penger derfra, så tar jeg det som et lån fra meg selv. Jeg setter derfor av penger hver måned på denne kontoen. Moren min har alltid lært meg at en sparekonto kommer godt med en gang i ny og ne. Da jeg skulle kjøpe bil for eksempel, eller den nye sofaen jeg kjøpte forrige måned. En sparekonto skal ikke være en sparing til en ferie eller en dyr veske, det skal være sparing til fremtiden. 
  11. Ikke shopp
   Åja du trenger den genseren? Vet du hva annet du trenger??? Penger til strømregningen og MAT! Okei, jeg er litt skyldig her selv. Shopping er seriøst en av mine svakheter. Dette er, eller var, vel og merke delvis fordi jeg jobbet på bikbok. Da hadde jeg for det første et rabattkort som ga meg -40% på mange butikker, i tillegg ble jeg så fristet til å kjøpe det nye vi fikk inn. Jeg håper at dette blir bedre fra nå av. Men ja, selvfølgelig skal du unne deg noe. Og noen ganger trenger man faktisk den nye genseren. Men hvis du klager på at du har dårlig råd, for å så gå på H&M for å kjøpe deg en ny ullgenser som du har 2 like av fra før av... Ja, da bør du ta deg sammen. 
  12. Slutt å snuse
   Simple as that. Ikke mer å si. De 2000 kr ser mye bedre ut på BSU enn under leppa di uansett!

   Processed with VSCO with s1 preset

  Jeg har nok flere tips å komme med, men jeg må nesten bare skrive på de etter hvert. Fordi akkurat nå sitter jeg helt fast. Jeg håper uansett at noen av disse (forhåpentligvis alle) tipsene hjalp deg en del. Dette er heller ikke vanskelig! Tro meg. Jeg har levd, og lever delvis sånn ennå, og jeg har seriøst råd til alt jeg vil. Vil jeg på byen to ganger på en uke? Ja, da gjør jeg det. Det handler om prioriteringer. 

 • Publisert: 15.08.2017, 12:38
 • Kategori: Tips og triks
 • 4 kommentarer
 • Hvordan forandre t-skjorte-looken

 • Publisert: 24.07.2017, 14:11
 • Kategori: Tips og triks
 • DIY: 

  ...Okei, kanskje ikke totalforandre den da! Men jeg synes i hvert fall denne knuta gjør t-skjortene så mye kulere. Dette kan ha noe med at denne knuta også er ganske poppis på sosiale medier akkurat nå, men det er kanskje ikke så rart? Fordi se så mye mer sexy  den blir liksom. Forandringen er jo faktisk ganske stor. Det ser nesten ikke ut som samme plagg en gang. 

   Processed with VSCO with a6 preset
  Altså, look at this! Så kjedelig og... rett?! Det hjelper naturligvis å bare stappe den ned i shortsen eller buksa også, det gjør helhetsinntrykket hakket bedre. Men skal du gå litt videre ut av komfortsonen enn dette, og litt høyere opp på mote-rangstigen, så kan kanskje dette trikset hjelpe deg:


  1: Brett opp t-skjorta. Selv lager jeg en liten kant innover bak. 2: Dra ut t-skjorta som dette, og vri den rundt - 3: Før du så knyter den i en knute som du ser på de to siste bildene. 

  Dette var kanskje ikke den beste forklaringen, men du skjønner kanskje greia? Slik blir det i hvert fall til slutt:

   Processed with VSCO with a6 preset
  - Elsker dette bildet. Får litt "the classy issue" - vibber. 

   Processed with VSCO with a6 preset
  Personlig synes jeg i hvert fall dette er sååå mye finere enn en vanlig, straight t-skjorte. I hvert fall hvis den er litt baggy som denne her. Jeg har gått slik som dette i hele dag, og må ærlig innrømme at jeg føler meg sexy altså. Don't know about you guys, men babe følte jeg meg selv i hvert fall. Og det er jo til syvende og sist det viktigste. Shortsen ser jo ikke ut på disse bildene da, men den er heldigvis finere når jeg står oppreist. Her står jeg på knærne av alle ting, haha. Shortsen er fra Zara, og t-skjorten finner du på Bikbok til 59kr. 

  Dette tipset visste sikkert 90% av dere om fra før av, men jeg ville like vel vise det frem til de som kanskje ikke har forstått seg helt på disse "knute-t-skjortene". Hvor er de fra liksom? Jo, de er fra butikken og du kan knyte de opp enkelt og greit selv. Jeg har faktisk sett butikker som selger ferdig knyttede t-skjorter til en alt for høy pris. Altså, give me a break. DIY sier jeg bare. Det er null stress! 

 • Publisert: 24.07.2017, 14:11
 • Kategori: Tips og triks
 • 6 kommentarer
 • 10 ting studenter elsker

 • Publisert: 07.05.2017, 21:47
 • Kategori: Tips og triks
 • Jeg er, som de fleste vet, inni en av de tøffeste periodene i studietiden min nå. Mens jeg satt og skrev på bacheloren min i stad tenkte jeg naturligvis på alle andre ting... Og da kom jeg på noen punkter her. Dette er jo bare mine egne meninger, men jeg tror det gjelder ganske generelt for de fleste studenter på min alder. Vi er stressa, hater livet til tider, drikker mye øl og har sånn jevnt over ganske dårlig råd. Like vel altså så elsker jeg å være student. I dag har virkelig vært en skikkelig sånn dag i forhold til bachelor. Jeg har vært skikkelig ineffektiv, og faktisk begynt å føle meg syk. Jeg tror det er mye på grunn av pollen da. Ellers suger jeg bare, det kan også hende hehe. Heia meg. Uansett da, her kommer ti ting studenter virkelig verdsetter;

   Processed with VSCO with a1 preset

  1: Når du endelig har skrevet den første siden av oppgaven.... som skal leveres neste uke! Greit å være tidlig ute.

  2: Oi, bare 399,- for en pensumbok? Det er jo rene julaften

  3: Når du vet du har lest noe et sted, men så klarer du ikke finne frem kilden... Men plutselig finner du det i den glemte pensumboka og hele bacheloroppgaven er reddet! #hurra

  4: Når du ikke ligger så sykt langt bak alle andre på oppgaver.

  5: Omg, når du består?!

  6: Studentrabatt?!! Give me.

  7: Når du sjekker kontoen og ser at du faktisk har råd til middag som ikke er nudler! #WIN

  8: Når det blir varmere tider.... så du sparer strøm (:

   Processed with VSCO with a1 preset
  9: Når mor kommer på besøk og fyller kjøleskapet ditt. 

  10: Når du er syk nok til å faktisk la deg selv ta en pause fra eksamenslesing. 

 • Publisert: 07.05.2017, 21:47
 • Kategori: Tips og triks
 • 2 kommentarer
 • Slik redigerer jeg bildene mine

 • Publisert: 07.04.2017, 15:38
 • Kategori: Tips og triks
 • Hei dere! I dag har dagen gått til å spise lunsj og sånt med Stina. Det har vært så koselig å tusle rundt i solen med henne. Tiden gikk utrolig fort, og plutselig var liksom klokken snart tre?! Derfor har jeg ikke oppdatert dere før nå. Jeg har knipset et par bilder osv, men jeg må legge de inn og slik da vet du. Derfor kommer dette tips-innlegget først. Så får jeg oppdatere dere senere med bilder fra i dag, antrekk og en vlog faktisk. Vi snakkes om det snere. Akkurat nå skal jeg bare vise dere hvordan man (jeg) kan redigere bildene sine på en veldig enkel og grei måte uten dyre programvarer. 

  Jeg legger aldri ut et bilde uten å ha tuklet med det litt. Det er rett og slett fordi jeg ofte synes fargene ikke kommer ordentlig frem gjennom linsa. Jeg redigerer aldri mer enn lys, metning og kontraster. Like vel kan dette utgjøre en sinnsyk forskjell på et hvert bilde. På videregående gikk jeg på medier og kommunikasjon, og da lærte jeg veldig mye om lyssetting, kamerainnstillinger, vinkler og ikke minst photoshop. Noe læreren min alltid sa til oss var: Shit in, shit out. Og det er absolutt sant. Men du kan faktisk redigere et dårlig bilde til et... mindre dårlig bilde. Like vel vil jeg absolutt anbefale å ta bilder med kameraet, og ikke bare mobilkamera. Det er faktisk en stor forskjell på oppløsningen, selv om man kan redigere lyset og kontrastene bedre. Man trenger vel og merke ikke å kunne alt jeg lærte på MK for å få et brukbart bilde til sosialemedier (hehe). Det finnes flere apper som kan være til stor hjelp hos nybegynnere. Selv bruker jeg VSCO, selv om jeg har photoshop på en annen mac. 


  Dette bildet i seg selv er ikke så ille. Lyset er bra og oppløsningen er veldig bra. Derfor er kanskje ikke dette det beste "førbilde" å vise frem... trodde dere kanskje. Men se her:

   Processed with VSCO with a1 preset
  Her har jeg skrudd opp kontrastnivået og lagt til et lite filter (a1 på vsco). Altså er det bare fargene det er tuklet med. Hvor utrolig stor forskjell er det ikke her? Noen vil kanskje si at det var litt vel mye... Men jeg liker det sånn som dette. Det blir mye mer spill i bildet med en gang man skrur opp  kontrastene litt. Dette kan så klart også gjøres ved kamerainnstillinger, men som oftest gidder man vel egentlig ikke det. 

  Noen ganger liker jeg å gjøre litt mer med bildet, spesielt når lyset ikke er så bra. Her er et eksempel. Jeg har bare gjort det sort hvitt og skrudd opp lyset litt, i tillegg puttet jeg på et grain-filter. Dette gjør jeg når bildene ikke har så bra oppløsning, fordi det liksom kan gi en slags edge til et litt dårligere bilde... hvis det ga noe mening? Svart hvitt derimot pleier jeg vel egentlig ikke å bruke, fordi jeg rett og slett elsker farger... Men akkurat på dette bildet ble det rett og slett mye finere!


  PEEENE MAREN!

  VSCO er altså appen jeg bruker på mobilen for å redigere bilder. Selv har jeg faktisk kjøpt en filterpakke. Flaut, men sant. Jeg synes det var verdt det for 15 kr (det var tilbud da jeg kjøpte den). Du finner VSCO på appstore, helt gratis - i første omgang ;))). 

 • Publisert: 07.04.2017, 15:38
 • Kategori: Tips og triks
 • 2 kommentarer
 • Partytips

 • Publisert: 31.03.2017, 10:57
 • Kategori: Tips og triks
 • God fredag, og god snart helg! Jeg starter ikke helgen før i morgen 18.30 etter jobb, men jeg har en god fredagsfølelse i kroppen like vel. Siden det er fredag og helg tenkte jeg også komme med noen tips for de kommende partydagene! Jeg er ei jente som elsker å ha det gøy. Både med og uten alkohol, det synes jeg er viktig å kunne. Som de fleste andre på min alder, og i min livssituasjon, er noe av favorittaktivitetene i helgene å feste. #Shakeasspåbyen. Jeg smakte faktisk ikke alkohol før jeg var 18 år, men jeg var mye på fest uansett. Derfor har jeg en god erfaring på akkurat det området... Selv om jeg ikke akkurat føler meg som en skikkelig partyguru helt ennå. Jeg er fortsatt litt fersk på byen, føler jeg. Noe jeg derimot føler jeg mestrer er det å hoste vors. Alt i alt er jeg en god og real partyløve som elsker å ha det gøy. På bakgrunn av dette tenkte jeg å gi mine beste tips til tidenes party/vors! (etter min mening). 

   Processed with VSCO with h2 preset

  • Ikke ha for høye forventninger (For en nedtur å ha dette som første punkt..):
   Her har jeg feilet uttallige ganger. Jeg hyper meg selv skikkelig opp, gjerne dagesvis før en planlagt fest. Dessverre blir forventningene ofte alt for høye. Fordi... Let's face it. Studentfestene her ser ikke akkurat ut som dette: Youtube.
  • Til vorset: 
   Skal du hoste vors selv? Da anbefaler jeg å ha noe på lur til gjestene dine. Selv pleier jeg alltid å lage jellyshots. Dette kan jo lages uten alkohol også! Det er uansett morsomt å se på alle prøve å få i seg geleklumpen fra det lille shotteglasset. 
  • En god og blandet partyliste:
   Nå kan jeg bare snakke for min vennegjeng naturligvis, så jeg vet ikke hva som passer for alle. Men i min vennegjeng er det listepop som er kult noen ganger, for allsang, før vi går videre til en mer syre-musikk. Jeg har et par lister som passer her. Her er det noen russeklassikere, noe fra Marcus og Martinus og noe fra Dillon Francis. 

  • Føl deg fin:
   Enkelt og greit.
  • Allsang:
   Dette er en klassiker, og hører litt under partylistepunktet. Men dette fortjente et helt eget punkt også. Ha noen interne sanger på lur som skaper god stemning. Jeg snakker ikke om "En solskinnsdag" av Postgirobygget, men kanskje noe litt mer originalt. Når jeg bestemmer blir det andre klassikere som "Girls just wanna have fun" og en del Marcus og Martinus, hvor "elektrisk" slår godt an. Haha.
  • Lættis:
   Dette gjelder spesielt hvis du skal hoste vors selv... Men jeg pleier alltid å ha noe lættis på lur uansett. Jeg vil anbefale å gå på TGR før neste fest og kjøpe litt. Der har jeg kjøpt to partylamper som alltid slår an. 

  • Vær komfortabel:
   Du bør finne en god blanding av nummer fire og fem. Man kan være begge deler, faktisk.
  • SPIS:
   Om så du drikker alkohol eller ikke, mat er alltid viktig. Både før, og faktisk muligens under festen. 
  • Kahoot:
   Yes, du hørte riktig! Dette er jo ikke en drikkelek, men hvis du føler at vorset må ha en drikkelek (da er du med feil folk... neida), men da kan du jo bare lage drikkeregler til kahooten. Selv om jeg synes et vors ofte er best hvis man ikke trenger å ha drikkeleker da. I min vennegjeng pleier vi å lage spørsmål om folkene der, interne spørsmål og så klart litt lættis gåter. Det slår alltid an.
  • Don't f** care:
   Skal du danse? Suger du til å danse? Samme det vel... Shake your ass off og drit i hva andre tenker.

  Ha det gøy, og fest med måte! 

 • Publisert: 31.03.2017, 10:57
 • Kategori: Tips og triks
 • 3 kommentarer
 • DIY: Balenciaga jeans

 • Publisert: 24.03.2017, 20:36
 • Kategori: Tips og triks
 • Johan, kjæresten min, er litt av en fashionista selv skal jeg si dere. Så her om dagen fikk han for seg at han skulle lage en litt ny vri på en av sine gamle jeans. Balenciaga jeansen, som ser liknende ut (lol), koster tross alt nærmere 4k, og det tar han seg ikke råd til... NATURLIGVIS! Derfor er det så bra at vi kan lage en slags kopi selv! Langt unna, og i bevegelse ser den faktisk ganske lik ut. Dette var vel og merke første gangen, så håper vi på at neste gang kan bli perfekt. 


  Denne malingen får man nok tak i hos de fleste stoff-forhandlere eller fargehandler.

  Teip opp, slik man gjør på veggene når man maler hjemme, slik at det er enklere å få til rette streker.

  Også bare maler man rett og slett over.

  Og da blir det sånn! Ganske kult om jeg får si det selv. 

 • Publisert: 24.03.2017, 20:36
 • Kategori: Tips og triks
 • 4 kommentarer
 • Hvordan jeg tar vare på veskene mine!

 • Publisert: 03.02.2017, 14:13
 • Kategori: Tips og triks
 • Heisann, og god fredag! Akkurat nå sitter jeg faktisk på flyet over atlanterhavet, og derfor har jeg et forhåndsskrevet innlegg til dere, som ikke har noe med det faktum at jeg er på vei til Nicaragua å gjøre. Men det er like vel noe jeg byr meg mye om, og ser på som viktig. 

  Dere som kjenner meg vet godt at jeg har skikkelig veskedilla, og da spesielt for designervesker. Som dere sikkert har sett (hvis dere leste bloggen min før jeg byttet også) så er jeg en stolt eier av Mulberry Bayswater. Denne fikk jeg i bursdagsgave for noen år siden, fordi jeg har ønsket meg den i mange år. Selv om jeg ikke kjøpte den selv, så vet jeg godt hva den koster... Ikke at det er en avgjørende faktor for hva jeg skal vise nå da. Men da er det vel ekstra viktig, for meg i hvert fall, å ta godt vare på veskene mine. 

  Jeg bruker denne kremen, som ligner veldig på hudkrem for oss mennesker. Noe som gir mening egentlig, med tanke på at skinn er huden til dyr (beklager til alle dyreforskjempere og veganere der ute). Den heter Collonil, og ble kjøpt på For men&women samtidig som jeg kjøpte vesken i 2015 (jeg fikk den i gave, men måtte jo være med å kjøpe den selv). Denne smurte jeg også på hele vesken før jeg tok den i bruk, og da er det viktig å være ekstra nøye. Nå i ettertid når jeg smører den inn, så er jeg fremdeles nøye... Men jeg sitter ikke med hansker og hele pakka som da jeg nettopp hadde fått den. 

  Slik gjør du 

  • Finn frem et håndkle og en klut/papir (du kan bruke begge deler).
  • Sett veska på håndkleet. Jeg anbefaler et hvitt håndkle for å ikke risikere avfarging på vesken. (det samme gjelder kluten)
  • Pump ut en liten klump med krem
  • Smør utover. Ikke vær hardhendt. Gjerne bruk runde smoothe bevegelser. Få det utover alt, men ikke la det være for mye gris igjen


   

  • Vær nøye over hele vesken. Begynn gjerne på den ene siden og jobb deg rundt. Innen du er ferdig med den siste delen, og innvending (ja jeg er så nøye), så har den første siden tørket. Dette gjelder vel og merke på en så stor veske. 


  (hehe, dette bildet er tatt mens jeg faktisk holdt på... Jeg måte nemlig knipse noen nye bilder i går fordi bildene av flasken o.l hadde blitt veldig kornete). 

  • Tid for undersiden. Siden den ene siden nå mest sannsynlig er tørr, så kan du legge veske ned på den siden.
  • Husk å være nøye hele veien. Og husk at fjerne overflødig krem fra sømmene. 

  Tada! Huff, jeg ser noen bruksmerker på undersiden av veska mi nå på dette bildet. Det er ikke gøy altså. Jeg har dessverre vært for sløv med smøringen den siste tiden. Jeg må bli flinkere. 

  Ja da håper jeg kanskje dette gir noen litt hjelp, og tips til hva dere kan bruke på veskene sine. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med denne kremen. Den lukter godt, er enkel å bruke og den er veldig drøy! Og den er ikke alt for dyr. 249kr mener jeg å huske at jeg betalte. Det er det verdt.

 • Publisert: 03.02.2017, 14:13
 • Kategori: Tips og triks
 • 0 kommentarer
 • Digg oppskrift på digg pizza

 • Publisert: 01.02.2017, 16:22
 • Kategori: Tips og triks
 • OBS OBS! Denne pizzaen inneholder fett, karbohydrater, kjøtt og gluten. Den egner seg ikke for instagramchicks med karboredsel og fettfnatt. Ellers da, så er denne pizzaen utrolig god og veldig enkel å lage på kort tid. I tillegg kan du putte alt du vil på den, så den passer perfekt til søndager med middagsrester på toppen. 

  Du trenger dette på bildet, pluss vann. 

  • 3 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 3-4 ss olje (olivenolje er best)
  • 1/2 pakke gjær (jeg hadde tørrgjær i hus, men ellers liker jeg best ferskgjær)
  • Mel til passe deig. 

  • Bland alt i en bolle, gjerne i en rosa søt en som denne. Deg egner seg veldig godt til bilder, hvis du vil skryte av matkunstene dine (sånn som jeg gjør). Du kjenner selv hva som er passe deig. Altså riktig konsistens. Den skal ikke være for våt, men ikke helt tørr og smuldrete heller. 
  • La den heve en stund, gjerne 30 min.
  • Sett ovnen på 300 grader (Eller 250 hvis det er det høyeste du har)
  • Bre den utover en langpanne.
  • Sett BARE deigen inn i ovnen i ca 2-3 minutter.
  • Deretter tar du den ut, og fyller pizzaen med alt du skulle ønske. Denne gangen valgte vi å ta på karbonadedeig, pølser og ananas... og så klart ost! 
  • Sett den inn igjen i ovnen, og la den stå til osten blir brun. 

   

  Digg innpå denne digge pizzaen.

   
 • Publisert: 01.02.2017, 16:22
 • Kategori: Tips og triks
 • 0 kommentarer
 • Serietips for deg som har sett alt

 • Publisert: 01.02.2017, 16:12
 • Kategori: Tips og triks
 • Har dere sett Friends? Gossip Girl? Modern Family? Eller en annen serie som går på tv og som har gjort det i alle år? Har denne serien kanskje ikke flere episoder, eller venter du kanskje på en ny sesong og ikke vet hva du skal gjøre med livet ditt nå. #wehaveallbeenthere">#wehaveallbeenthere. Vel, her kommer noen (veldig blandede) tips til dere som ikke aner hva dere skal se på, og tror dere har rundet hele netflix (tro om igjen). Netflix er jo en veldig stor hobby nå som jeg ikke orker å gjøre stort annet, så håper jeg dette kan komme godt med for dere som ikke er syke også (men bare late). 

  Nummer en, eller skal jeg si; numuro uno: Jane the virgin. Denne serier er på en måte basert på den klassiske "Telenovela", noe som serien også handler om. Jeg skal ikke røpe for meg her nå, men det handler i hvert fall en god del om kjærlighet, drama og ikke minst... sex. Eller rettere sagt, det å ikke ha sex. Men den er ikke seksuell noen måte heller. Den er veldig morsom, og faktisk utrolig følelsesladd. Det kan virke litt merkelig i starten, men tro meg, gi det litt tid! Det er verdt det. Jeg har grått og ledd om hverandre (men så er jo jeg også veldig følsom da). Alle sesongene ligger ikke ute på netflix ennå, fordi den siste sesongen (så langt) går på tv nå. Men du har fortsatt to hele sesonger å kose deg med. 

  Nummer to: Stranger Things. Jeg regner vel egentlig med at alle har hørt om denne serien, for den har fått utrolig mye medieoppmerksomhet over hele verden! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare hva serien handler om sånn eksplisitt, for den er sprø ass. Men kort sagt handler det om... nettopp Stranger Things! Altså rare ting. I første sesong, som er den jeg har sett (og som er den eneste som er ute foreløpig), møter vi noen gutter og ei jente hovedsaklig. Jenta er ikke helt normal, kan man vel trygt si. Vi møter også en annen verden. Denne serien er så spennende, og skummel og morsom, og bare skikkelig underholdende. 

  Nummer tre: Fuller House, eller "Fortsatt Under Samme Tak" som det heter på norsk. Dette er på en oppfølger av serien som gikk for flere år siden med Olsen-tvillingene som småjenter, som dere sikkert husker. Den het da "full house". Dette er vel egentlig en veldig kjent serie, men jeg vil like vel ta den med i listen da jeg synes den er morsom. Denne serien er egentlig så hjernedød som du får det. Og det er det som gjør den så underholdende. Den har ikke et betydningsfullt tema eller noe sånt, og spilles foran et live publikum (sies det...). Det som gjør den verdt å se er bare at den er skikkelig koselig, morsom og underholdende. Perfekt som en "nå orker jeg ikke å tenke"-serie. 

  Nummer fire, og den siste for denne gang: The OA. Dette er en serie jeg fant nå nettopp, så jeg har ikke sett alt... og jeg forstår ikke alt. Men det stopper meg ikke fra å anbefale den. Jeg klarer ikke å legge den fra meg, og vil bare se episode etter episode! Den kan på noen måter ligne på Stranger Things i sjangeren, samtidig som denne nærmer seg virkeligheten litt mer. Kan være litt treg enkelte steder, men alt i alt er den ganske spennende altså. Og jeg gleder meg til å se hva som skjer videre!

 • Publisert: 01.02.2017, 16:12
 • Kategori: Tips og triks
 • 0 kommentarer
 • Julenissen Rebecca tipser

 • Publisert: 01.02.2017, 15:56
 • Kategori: Tips og triks
 • Endelig har jeg kommet godt i gang med innpakningen. Jeg elsker å gjøre det lille ekstra med julegavene, da blir de så mye mer personlig. Men samtidig vil jeg holde det enkelt. Det er jo veldig pent å bruke pinner, fjær og hele pakka.... Men det er fint for bilder, og upraktisk på gaver! Det skal jo bare rives av igjen uansett. Jeg anser mer selv som en liten gave-eskpert (eh lol). Jeg er altså selvutnevnt gaveinnpakker. Derfor tenkte jeg å gi noen enkle tips til deg som kanskje ikke er en... gaveeksepert som meg, he-he-he. 

  Tips nummer 1: Ikke bruk gaveesker

  Jeg bruker aldri bare gaveesker. De er ofte kjedelige, og mangler personlighet. De er tross alt masseprodusert for kjedebutikker. Jeg pakker de derfor alltid inn.... Ehm, ja. Gavepapir er for så vidt også masseprodusert, men du har litt mer å velge i selv i det minste. I Samme slengen vill jeg da gi dere tips nummer to!

  Tips nummer 2: How to pakke inn gaven

  Å du trodde det var enkelt å pakke inn gaver? Ja, det er jo det. Spesielt når du bruker en gaveeske under. Men, det ser så mye bedre ut å gjøre slik jeg gjør under, kontra å pakke det inn sånn vi vanligvis lærer når vi er små. (Dere skjønner måten jeg tenker på). Så her er et tips til hvordan du kan pakke inn gavene dine veldig enkelt. 

  (Ja jeg klarte jo så klart å kutte meg i tommelen på trening i dag da. Blod over hele evo...)

  1: Ta hele papiret rundt gaveeksen (naturligvis). Men ikke ha for mye på hver side. 

  2: (bilde nr. 1). Ta sidene inn på hver side.

  3: Brett den øverste delen ned. 

  4: Ta den nederste delen over og voila! Det ser veldig mye bedre ut enn sånn vanlig. Dette er slik jeg har gjort i alle butikkene jeg har jobbet i. 

  Husk så klart båndet! Jeg har nettopp lært meg en ny måte å pakke inn på, her ser dere resultatet av det. Deilig å bytte litt på mellom det tradisjonelle "korset" og dette her. 
  Bare hyggelig! Nå kan du imponere familyn med en perf innpakket gave.

  Tips nr. 3: Pynt opp med litt ekstra

  Dette går litt i mot det jeg skrev over... At man ikke skal bruke så mye penger og tid på sånn dill dall. Men jeg må gjøre det hvis jeg ikke har silkebånd. Pakken under pakket jeg inn for en ukes tid siden.Før jeg rakk å kjøpe inn silkebånd, og før jeg hadde lært meg den nye innpakningen som jeg har fått dilla på. 

  Her har jeg brukt noen englevinger. Men du kan jo bruke andre ting også! Eksempler er kvister, granbar og julekuler! 

  Når det kommer til dette tradisjonelle korset og det tradisjonelle gavebåndet, så liker jeg å virkelig bruke mye av det! For å få en stor bukett av fine farger sammen og masse krøllete bånd. Jeg bruker da alltid to farger for å gjøre det lille ekstra. 

  Bare hyggelig for noen fantastiske, enkle og fine tips fra meg... Gaveinnpakning-eksperten selv.Nå skal jeg kose meg videre med julefilm, flere pakker og litt baking av pepperkaker! Jeg hadde egentlig planlagt å ha spillekveld hos meg i dag, men plutselig kunne ingen av jentene lenger. Da får det blir en julekveld med bare meg selv i steden, som egentlig er veldig koselig.

 • Publisert: 01.02.2017, 15:56
 • Kategori: Tips og triks
 • 0 kommentarer
 • hits