Rebecca Engeli

Barcelona

 • Publisert: 19.08.2017, 12:39
 • Kategori: Tanker
 • Som de fleste garantert har fått med seg, håper jeg i det minste, så har det vært nok et terrorangrep for noen dager siden. Det i seg selv er helt forferdelig! Det har dessverre skjedd flere steder den siste tiden, de siste årene, men det er først denne gangen at jeg virkelig følte det på meg. Jeg var jo i Barcelona for noen uker siden. Og jeg har vært i denne byen før, mange ganger. Derfor føler jeg det helt annerledes nå enn da det var i for eksempel Manchester, selv om det naturligvis er like fælt. Men denne gangen var det altså i Barcelona, en by jeg har tilbrakt tid i gjennom mange år. Jeg føler nesten er nærhet til denne vakre byen. Og derfor føles dette så nært, så sårt og uvirkelig.

  Rett før vi dro til Barcelona i juni sa jeg til Johan at jeg var litt redd. "Hva om det er noen som kjører inn i en folkemengde her og?" Jeg nevnte til og med at La Rambla hadde vært det perfekte stedet for terrorister, fordi det alltid er så fullt. Venninner, mamma og Johan sa at jeg ikke skulle være nervøs. Fordi selv om Barcelona er en storby måtte det ikke skje der! Det var visst veldig lite sannsynlig. Da vi gikk i gatene sa jeg til Johan "Hvis en varebil kommer kjørende bak oss nå, tror du vi rekker å løpe til siden? Og hvorfor løper man ikke bare til siden når man ser den?", vi diskuterte hvordan dette hadde blitt og hvor vanskelig det ville vært å gjøre det når man har panikk. Alt dette tenkte jeg så mye på både før, under og etter reisen vår til denne byen. Og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg tok feil av tiden. Selv om jeg gjerne... selv om alle gjerne skulle vært foruten. Jeg ble oppriktig lei meg, på en helt annen måte enn ved tidligere terrorangrep, på grunn av dette. Jeg vet ikke helt hvor jeg ville med dette innlegget, men jeg måtte bare skrive ned noen tanker og ord. Jeg sender varme tanker og følelser ned til Barcelona og til alle som er berørt av dette. Ta vare på hverandre!

 • Publisert: 19.08.2017, 12:39
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • I miss you

 • Publisert: 23.04.2017, 14:28
 • Kategori: Tanker

 • Las Peñitas, Leon, Nicaragua. 

  Hvite strender, blått hav, varme dager. En annen verden, en annen hverdag. Jeg savner alt ved dette.

  ...Spesielt i tunge, tøffe arbeidstider som det går i nå. Her i Norge blåser det utenfor vinduet jeg sitter ved når jeg jobber med skole. Jeg føler det hele er bortkastet tid og meningsløst når jeg vet om et annet sted i verden som ser ut som bildene over. Jeg lever fortsatt på Nicaragua-drømmen og lengter tilbake i hvert åndedrag jeg tar. Åpenbart ser jeg gleden ved å bo her i dette landet også. Vi har så mye som de ikke har. Men fortsatt er det ikke nok akkurat nå, føles det ut som noen ganger i hvert fall. Jeg gleder meg til sommeren her i Norge, slik at jeg igjen kan føle varmen og solen på huden igjen. Selv om ingen ting kan måle seg med det jeg følte i februar. 

  Noen dager føles dette eventyret så fjernt. Har jeg virkelig vært der? Har jeg virkelig gått i disse gatene jeg ser på bildene? Jeg kan nesten ikke tro det, til tider. Jeg er evig takknemlig for de personene som pushet meg til å være med. For et eventyr som dette ville jeg aldri vært foruten. Daglig ser jeg tilbake på bilder og filmer og tenker på alt jeg opplevde. Drømmer. Fantaserer. 

  I dag har solen skint over fine Sandefjord, men vinden har vært sterk. Det er kanskje derfor jeg tenker spesielt mye på dette i dag? Sommeren her i Norge er så nære at jeg nesten kan ta på den, men fortsatt er det så langt unna det jeg virkelig vil ha. Jeg hadde virkelig gjort alt for å kunne legge fra meg alle bekymringer her hjemme og dra ned til Nicaragua igjen. Og en gang skal det skje... Bare dessverre ikke nå. 

 • Publisert: 23.04.2017, 14:28
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • MOOD

 • Publisert: 06.04.2017, 10:37
 • Kategori: Tanker
 • 10:30
  Heads up til de som møter meg i dag: Vær varsom. Ikke tull med meg.

  Jeg kommer til å klikke.  Jeg har ikke sovet i natt... Eller. Jeg har sovet et par timer, men det er ikke nok. Dere vet hvordan det er vil jeg tro. Man er så utrolig trøtt, men så får man ikke sove. Det er så håpløst. Jeg hater slike netter. Før hadde jeg flere sånne våkennetter i måneden, til og med i uken, og det ødela rett og slett mye av livskvaliteten min. Jeg har heldigvis fått hjelp til å sove nå, så jeg sliter ikke så veldig mye med det lenger... Men i natt, ja da kom det en slik natt gitt. Jeg tror det har noe med at jeg var så oppspilt i hele går. Jeg kjøpte meg nye sko, noe som er et adrenalinkick i seg selv, og jeg var på fotballkamp til litt sent på kvelden! Jeg var så utrolig trøtt også, og da er det ekstra kjipt altså.

  Jeg lå våken fra 00-02.00 før jeg la meg ut i stua. Det er et tips til deg som sliter med å sove; prøv å bytte sovested, det hjelper ofte meg. Jeg sovnet heldigvis her på sofaen etter en times tid, men våknet igjen etter en kort stund... Og siden det har jeg vært våken. Da klokken ble 08.30 gadd jeg rett og slett ikke mer, derfor dro jeg på meg treningstøy og syklet meg en tur. Delvis på grunn av sinne syklet jeg utrolig fort, så det ble en skikkelig god treningstur! Deilig å være ferdig med trening allerede før 10 om morgenen, men sykt kjipt at jeg ennå ikke har fått sovet og er dødstrøtt. Jeg skal vel og merke prøve å legge meg nedpå etterpå igjen. Jeg må ha mer søvn før jeg drar på jobb! Huff. Så til deg som kanskje møter meg før jeg har sovet; trå varsomt, jeg kan bite. 

 • Publisert: 06.04.2017, 10:37
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • Bare en tanke

 • Publisert: 20.03.2017, 14:29
 • Kategori: Tanker
 • Å HUSKE

  En ting jeg ofte glemmer.

  Er hvor glad noen,

  eller

  noen ting,

  gjør

  akkurat

  meg.

 • Publisert: 20.03.2017, 14:29
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • Hva om jeg forelsker meg i jenter da?

 • Publisert: 06.02.2017, 13:28
 • Kategori: Tanker
 • Jeg er fremdeles i Nicaragua, men jeg har fortsatt lyst til å skrive om noe annet enn bare det å være her nede. Dere skjønner at dette teamet er noe jeg virkelig bryr meg om. 

  Hva om jeg liker jenter da? Hva om jeg forelsker meg i det samme kjønn? 

  "Hva heter han?"

  Vi lever i et samfunn hvor alle blir regnet som heterofile, frem til det motsatte er bevist. Har du noen gang tenkt over det? Mens andre roper høyt om likestilling mellom kjønn, lønn og dyrenes rettigheter, så er det alt for få som engasjerer seg i en likestilling blant de seksuelle orienteringene. For sannheten er at du er heterofil, frem til du sier noe annet. 

  Kjærlighet er kjærlighet. 

  Det siste halve året har jeg skrevet en semesteroppgave som handlet om nettopp dette. Og etter det har dette temaet nesten blitt en ny lidenskap for meg. Jeg har lest meg opp, sett på undersøkelser og gjort intervjuer selv. Og vet du hva alt dette til sammen kommer frem til?
  - At det er litt merkelig å være homofil. 
  I følge undersøkelser viser det seg at de som er forelsket i samme kjønn, altså homofile, blir mobbet over dobbelt så mye som heterofile. Hvor sykt er ikke det? Og ikke nok med det. Det kommer også frem at lærere, og andre for så vidt, forventer at gutter liker jenter og jenter liker gutter, med mindre noe annet er sagt. Og slik underviser de også. I tillegg er det nærmest aldri nevnt noe om kjærlighet mellom gutt og gutt/jente og jente i lærebøkene. 

  "Hva heter han?", fikk jeg som en kommentar på bloggen min for en stund siden. Det handlet om kjæresten min, som forøvrig heter Johan. Inntil da hadde jeg bevisst latt være å legge ut et eneste bilde av han, eller skrevet at det var en gutt mer enn kanskje en gang. Denne kommentaren fikk meg til å ville skrive noe om dette på bloggen. 

  For, hva om jeg hadde hatt en jentekjæreste da?

  Det er ikke bare i skolen og på bloggen min dette gjelder. Det gjelder over alt! Frem til nå har jeg aldri tenkt over overskrifter som "Gavetips til dama: se her alle menn", "Gavetips til mannen"(med følgende innlegg som er rettet mot kvinner) o.l.. Eller at herreblader dropper å skrive om "gavetips til han", og at kvinnemagasiner ikke nevner "jentekjæresten" i noen annonser eller spalter. Nå legger jeg merke til slike ting hele tiden, over alt, og det er jo helt feil! Ja, det er vanligere å være heterofil (utad), men statistikken viser at ca 1/20 er homofile, det vil altså si at det finnes en i hver klasse, gruppe og på en hver fest. Derfor bør vi aldri ta for gitt at noen er heterofile, selv om dessverre samfunnet gjør det nå. Nå som skam har tatt opp homofili i serien sin, håper jeg på at vi går mot en forandring av fordommer i hvert fall. Så får den heteronormative tankegangen komme etterhvert. 

  Selv tiltrekkes jeg av menn, og har en kjæreste som er en mann/gutt, og jeg elsker han kjempehøyt. Men selv om akkurat jeg, og kanskje akkurat du, tiltrekkes av det motsatte kjønn... Vil det ikke si at søsteren din, broren din, naboen din eller en kunde i butikken du jobber i, blir tiltrukket av det motsatte kjønn. #kjærligheterkjælighet 

  Kilder: Ung.no, Røthing og Svendsen (2009), Roland (2014)., weheartit.com 
  //
  Dette innlegget skrev jeg egentlig for en ukes tid siden på bloggen min på nouw.com. Men nå når jeg byttet plattform ville jeg gjerne gi det en ny sjanse, siden det betyr en del for meg. 

   
 • Publisert: 06.02.2017, 13:28
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • Lengsel

 • Publisert: 01.02.2017, 16:38
 • Kategori: Tanker
 • ...etter sommer

  Blomster, fugler, lange dager.

  Varme, sol, sene kvelder. 

  Utendørs, eventyr, alltid planer.

  Sove, bade, alltid på farten.

  Lukter, venner, gode minner.

  Grønt, farger, korte netter. 

   

  I går våknet jeg til snø, i dag våknet jeg til vår. Dette har vært en så merkelig vinter. Jeg gledet meg til å gå på ski, ake og leke meg i den hvite snøen. Men når det ikke ser ut til å skje, så vil jeg like så godt ha sommer. Heldigvis drar jeg til Nicaragua på fredag, så litt sommer får jeg der. Jeg bare håper vi kommer hjem til vår igjen... Selv om jeg husker at det snødde veldig mye i starten av mars i fjor. Jeg får bare håpe. 

  //jeg skrev dette innlegget for flere timer siden... Men det ble visst ikke postet. Aner ikke hva som skjedde. Men derfor ser det ut som jeg ikke har oppdatert dere før nå da! Merkelig

 • Publisert: 01.02.2017, 16:38
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ord du kanskje trengte

 • Publisert: 01.02.2017, 16:23
 • Kategori: Tanker
 • Selv om alt ikke går som planlagt, går ikke alt under for det.

  Selv om alt ikke er riktig hele tiden, er ikke alt galt for alltid.

  Selv om verden står stille i en stund, så går tiden videre.

  Selv om det er mørkt noen ganger, blir det alltid lyst til slutt.

  Selv om det er mange nedturer, kommer det oppturer.

  Selv om du føler seg svak, blir du alltid sterkere av det.

 • Publisert: 01.02.2017, 16:23
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • hits