Treningsturen fra helvete

På mandag reiste jeg tidlig til Tønsberg for å trene med Maren. Vi hadde planlagt å gjennomføre en hard intervalløkt, lignende jeg pleier å kjøre når jeg trener alene. Da løper jeg ofte en runde på omtrent 2 minutter, før jeg tar en pause på 1 minutt. Dette er noe jeg synes fungerer. Vi valgte derimot plutselig heller å gjennomføre trappeløp-intervaller. Dette er noe jeg selv aldri gjør, og det samme gjelder Maren. Så vi visste vel egentlig ikke helt hva vi gikk til. Vi løp opp trappene til Slottsfjell, noe som viste seg å bli mye hardere enn hva vi trodde. Slik hadde vi planlagt det;

1: Oppvarming

2: Trappeløp x 3, pause på ett minutt. Dette ganger tre. Før vi tenkte at vi skulle klare enda en runde (lol?)

3: Avkjøling / nedtrapping med gåtur hjem.


Og slik ble det gjennomført:

1: Oppvarming

2: Vi løp opp en gang, og kjente at det ville absolutt holde med to ganger opp før pause.
     -  1 min pause
     - 2 x opp/ned
     - 1 min pause
     - 1/2 x opp før vi måtte stoppe og spytte og harke og faktisk bare legge oss ned. Blodsmaken kom og lungene var så vonde som aldri før. 

3: Etter en lang pause gikk vi omsider hjem, litt fornøyde og litt nedfor fordi vi faktisk bare måtte kutte økten.


//PS: Ikke kom med noe besserwisser-treningsguru-ting nå. Jeg orker ikke det. Vi trener alle forskjellig :)(:

Jeg tror det var flere faktorer som spilte inn her. Vi er nemlig ikke i noe særlig dårlig form, da vi begge trener ofte, så jeg tror (og håper) at dette ikke var grunnen. Selv løper jeg også intervaller flere ganger i måneden, og noen ganger flere ganger i uken. Trappeintervaller derimot er ikke noe jeg pleier å gjøre, så det kan så klart ha hatt noe å gjøre med dette. Det var virkelig tungt. En annen grunn kan være pollen. Jeg er pollenallergisk og sliter med astmalignende anfall når jeg er i aktivitet ute på denne tiden av året, men så fælt som det var i går har jeg ikke merket siden jeg gikk på ungdomsskolen da vi hadde løpetester. Jeg kan også tenke meg at vinden hadde noe med saken å gjøre. Vi følte nesten at vi ikke fikk puste, fordi det rett og slett blåste så mye. Da får jo ikke kroppen tilstrekkelig med surstoff, noe som kan føre til melkesyre. Eller så kan det være at alt dette over er dårlige unnskyldninger og at jeg rett og slett ikke er i god nok form til å holde på slik jeg gjorde i går... Selv om jeg tror det må være en kombinasjon. Fordi jeg kan faktisk ikke forklare en gang hvor utrolig vondt det var i lungene i går. Jeg har heller aldri smakt på denne blodsmaken i munnen før i går, noe som beviser at det må ha vært en skikkelig hard økt. Jeg slet faktisk i hele går med å puste ordentlig.

Jaja, uansett nær døde-opplevelse eller ikke, så må vi si oss veldig fornøyde! Til tross for at vi faktisk måtte bryte på slutten. Vi hadde aldri fått kjent blodsmak og sprengte lunger hvis det ikke hadde vært en god treningsøkt. Jeg skal absolutt fortsette å prøve meg på trappeintervaller, for tydeligvis er det ganske hardt, haha. Men neste gang skal jeg kanskje ikke kjøre på med 200% med en gang.  Det positive med denne treningen da det er at jeg fikk slitt meg ordentlig ut, i tillegg til at jeg fikk trene ute. Jeg er også veldig glad for at jeg kanskje har funnet enda en treningsform jeg bare digger mer og mer... Og da snakker jeg om intervaller altså, foreløpig er trappeintervaller en versting selv om jeg skal prøve igjen. 

Har du noen gang hatt samme opplevelse av en treningsøkt?

2 kommentarer

Victoria Larsen

12.04.2017 kl.12:53

Wow, så flink du er!! :)

Rebecca Engeli

12.04.2017 kl.13:45

Victoria Larsen: hehe ja, takk:)

Skriv en ny kommentar

Rebecca Engeli

Rebecca Engeli

22, Sandefjord

Hei! Jeg er 21 år gammel jente fra Drammen, men som for tiden bor i Sandefjord. Her vil du kunne lese om alt fra mote til hverdagen som student. Instagram: Rebeccaengeli Snap: Rebengeli

Rebecca Engeli

Kategorier

Arkiv

hits