Fra embetsmannsstaten til parlamentarisme

Hei og god mandagsmorgen... Eller formiddag?

Jeg har hittil i dag bare lest på eksamen, og det er forsåvidt det jeg kommer til å gjøre resten av dagen også. Jeg vurderer å dra på en liten julegaveshopping i kveld vel og merke, og jeg trenger vel en treningspause i løpet av dagen. Ellers er det den norske historien fra 1814-1905 som gjelder.

Jeg går på høyskolen, så dette er ikke videregåendepensum jeg leser på. Jeg skal bli samfunnsfagslærer. Derfor må jeg bare lære meg historie også. Historie i seg selv er ikke så kjedelig, det er faktisk nok så interessant hvis jeg først ser sammenhengen. Det er bare det å faktisk lære seg alle årstall og hendelser så godt at jeg kan anvende det i en diskusjon, det er det som er vanskelig! Håper jeg klarer det innen torsdag.


Julekoppen er på plass, og kaffen er oppi.

Hvis noen andre har om dette temaet nå, enten det er på ungdomsskolen eller videregående, så vil jeg bare tipse dere om noe. Jeg synes det kan blir veldig tregt i lengden å lese side opp og side ned. Derfor har kjæresten og jeg funnet en genial mann på youtube som tar for seg den norske historien på film! Han er en lektor, så det er legit. Han heter profnick. På kanalen finnes det flere filmer som også tar for seg andre temaer.

Nei nå får jeg komme meg tilbake til lesingen og skivingen. På gjensyn!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rebecca Engeli

Rebecca Engeli

22, Sandefjord

Hei! Jeg er 21 år gammel jente fra Drammen, men som for tiden bor i Sandefjord. Her vil du kunne lese om alt fra mote til hverdagen som student. Instagram: Rebeccaengeli Snap: Rebengeli

Rebecca Engeli

Kategorier

Arkiv

hits